Frans Cloet

Contacteer ons

Spuitkurk of crepi Izegem

Spuitkurk of crepi in Izegem? Wat is best in welke gevallen?

Spuitkurk is een mengsel van kurkkorrels, hars, olie en pigment. Crepi bestaat uit kalk, cement en zand of uit kalk met kunsthars en siliconen.

Deze 2 decoratieve vormen van gevelbekleding dragen naast esthetische vooral waterafstotende maar ook isolerende eigenschappen.

Ze passen uitstekend bij woningen van een strakke architectuur en hoe fijner de korrel, hoe beter. Daarnaast worden zowel spuitkurk als crepi almaar meer toegepast ook bij landelijke, klassieke woningen die ineens in waarde toenemen zonder hun eigenheid te verliezen. Eventuele oneffenheden zijn in deze gevallen compleet weggewerkt.

De isolatiewaarden van spuitkurk liggen evenwel hoger dan die van crepi. Voor een 100% oplossing worden beide soorten best gecombineerd met voorzet isolatieplaten van pakweg 12 tot 16 dik.

Crepiwerken zijn arbeidsintensiever maar daarom niet per se duurder. De kostprijs per vierkante meter staat immers in functie van parameters als:  staat van de gevel,  materiaalsoort, toegankelijkheid, gewenste isolatiedikte, afwerkingsgraad.

Bij crepi zijn de keuzemogelijkheden qua kleuren iets ruimer dan met spuitkurk.

Spuitkurk kan eenvoudig worden gereinigd met de tuinslang. Na verloop van tijd en afhankelijk van omgevingsfactoren  vermag zelfs de meest kwalitatieve crepi wel eens  een onderhoudsbeurt die je beter overlaat aan een professional.